‘Waaaaahhh…. Die putten, gaten, kuilen, het sinaasappel-huidje… ofwel: cellulitis.
Ver-schrik-ke-lijk. Ik ben ze liever kwijt dan rijk. En met mij vele andere vrouwen… Ofnouja, bijna heel vrouwelijk Nederland’

Om in de ‘lentekriebels-sfeer’ te blijven en de daarbij horende frustraties, staat vandaag het fenomeen ‘cellulitis’ op het menu. En dat lusten we niet!
Allereerst, don’t worry! Je bent niet de enige. Ongeveer 90% van de alle vrouwen heeft last van dit vervelende kwaaltje. Het heeft dan ook niks met gewicht of grootte te maken… Zelfs onze beeldschone Doutzen Krous kan cellulitis krijgen. ‘Echt?’, ‘Ja, echt!’. Daarnaast  zijn de kuiltjes absoluut niet genetisch bepaald, wat betekent dat, als je ze hebt, je ze ook weer kwijt kan raken. Dussssss… Word niet onzeker, loop niet te piekeren over het badmode-seizoen en denk aan die 90%. Voor de dames die toch graag wat strakker het strand op gaan, de volgende tips:

- Allereerst: Vergooi je geld niet aan dure crèmepjes en zalfjes. Het cellulitis probleem bevindt zich namelijk onder de huid. Slappe en ongetrainde spieren onder een slappe huid zijn de verantwoordelijke voor de sinaasappelhuid.

- Dus: Train die benen, billen en heupen (probleemzones)! Hiervoor hoef je absoluut niet naar de sportschool. Er zijn ontzettend veel goede oefeningen om thuis te doen. Google de volgende oefeningen maar eens: Booty push, Butt lift, Lunge Kick, Crisscross.

- Drink voldoende water. Als je lichaam te weinig vocht binnen krijgt gaat het dit vasthouden, hierdoor wordt cellulitis zichtbaar.

-Mocht je de cellulitis toch willen bedekken: In de shop vind je hartstikke leuke short, jurkjes, kaftans, tunieken, strandjurken en omslag/zwemrokjes!

! LET OP ! Nog even een dingetje… Cellulitis is dan wel geen ziekte en volkomen onschuldig maar sinaasappelhuid die nieuw ontstaat in de buurt van een vrouwenborst is wél een reden om de dokter te bezoeken. De sinaasappelhuid kan veroorzaakt worden door een kwaadaardige tumor.

cellulitis

Liefs Eshter