Op zoek naar de perfecte BH: De juiste maat en perfecte pasvorm.

Moeilijk is het hè? Het vinden van de juiste BH of bikinitop. Ik heb dit zelf jarenlang ervaren en hoor dit ontzettend vaak terug van klanten en vriendinnen om mij heen. Het blijft lastig! Maar om jullie een handje te helpen wil ik graag een aantal blog-berichten wijden aan dit onderwerp.

Deel 1 'Het vinden van de juiste maat en perfecte pasvorm'. Daar gaan we dan. 

Stap 1: Hoe?
Uit ervaring weet ik dat de beste manier om een BH te passen is om voor de spiegel te gaan staan en zelf eens goed te kijken naar hoe je BH nou eigenlijk echt zit. Geen lastig gedoe met een meetlint! Door zelf te kijken en te voelen kom je al een heel eind. Stap 2 en 3 zullen je precies uitleggen wat je moet doen.

Stap 2: De juiste omvangsmaat
De omvangsmaat heeft betrekking op hoe de BH past rond je lichaam. De band rond je lichaam geeft het grootste deel van de steun dus deze moet stevig maar comfortabel zitten. Belangrijk is dat de band horizontaal blijft. Wat je vaak ziet is dat de band van de BH omhoog kruipt. Als dit het geval is, is dit omvangsmaat van de BH te groot. De band is te los waardoor de BH omhoog kruipt. Probeer eens een kleinere omvangsmaat (maar vergeet dan niet om je cupmaat te vergroten). De BH zal door het wassen en het dragen losser worden, dus ik raad je aan om een nieuwe BH te dragen op het laatste (buitenste) haakje. Op dit haakje pas je dus ook je nieuwe BH.

Stap 3: De juiste cupmaat
De cupmaat heeft betrekking op het volume van je borsten. De rand aan de voorzijde van de BH moet tussen je borsten en je borstbeen liggen. Je borsten moeten volledig worden ingesloten door de cups en de stof aan de bovenkant van de BH moet in een vloeiende lijn doorlopen naar je borsten. Als je borsten boven je cups uit puilen, of als de rand van de BH niet plat zit tussen je borsten, probeer dan een grotere cupmaat. Als je merkt dat er ruimte over is of als de stof van de BH gaat rimpelen bij de cups, probeer dan een kleinere cupmaat.

Vind je het toch nog lastig? Probeer dit eens:
Ga voorover hangen. Schuif de cups over je borsten. Spring een beetje en schud wat op en neer (dit is geen grapje!). Kom weer overeind en beoordeel hoe de cups om je borsten zitten. Als je borsten er half uit zijn 'gevallen' dan is de maat niet goed. Is er nu ruimte over in de cups? De cups zijn niet helemaal gevuld, ze staan open? Dan is het waarschijnlijk dat de cupmaat te groot is.

Wat je niet moet vergeten en wat erg belangrijk is: Als de omvangsmaat kleiner wordt, moet je de cupmaat vergroten. Bijvoorbeeld: Je had eerst een 75D. De omvang blijkt, na het opvolgen van bovenstaande instructies, te groot. Je kiest voor een omvang 70. De cupmaat veranderd van een D naar een E. Je nieuwe BH-maat is 70E. 

Mocht je er niet uitkomen? Of wil je graag wat hulp? Je kan mij altijd bellen voor persoonlijk advies. Op deze manier doorlopen we telefonisch samen de stappen en zal ik je helpen. Ook is het mogelijk om langs te komen!

Liefs Esther.